Trucuri de folosit la cumparaturi

Cumpara pentru camara mai intai.
Seminte de soia, Quinoa si couscous in borcane de sticla Inainte de a iesi pe usa, gandeste-te ca trebuie sa construiesti mesele in jurul a ceea ce aveti deja in casa.

Pastrati o lista de produse alimentare.
Exista putine lucruri mai rau decat sa ajungeti acasa pentru a va da seama ca ceva din lista nu ai cumparat. Pune capat la asta! Pastrati o lista tiparita de bacanie, agatata pe un clipboard din camara si de fiecare data cand lipseste ceva subliniati ca sa stiti ce trebuie sa luati si ce nu.

Sau utilizati o aplicatie.
Intreaga familie poate edita aceeasi lista virtuala si in acest fel salvati copacii! Este o varianta ideala pentru oamenii pe fuga, care au mereu telefonul la indemana.

Du-te devreme pentru produse proaspete.
Diminetile devreme vor fi mereu cele mai bune pentru produsele proaspete, pestele si multe altele. Rafturile la majoritatea comerciantilor cu amanuntul sunt adesea incarcate inainte de orele de lucru, iar promotiile pot incepe inca de la8 dimineata – ceea ce inseamna ca lucrurile bune nu dureaza mult.

Si du-te noaptea pentru a evita multimea.
Personal, imi place la cumparaturi noaptea tarziu , stiu ca nu pot obtine 100% din elementele pe care le vreau, dar scap de aglomeratie.

Fii flexibil.
Sigur ca ti-ai planificat mesele pentru saptamana asta si stii ce ai nevoie. Dar daca carnea de porc este in vanzare si puiul nu este? Daca nu gasiti ce vreti la un pret rezonabil, modificati doar meniul.

Platiti cu numerar pentru a ramane la un buget.

A plati pentru alimente cu un card de credit e minunata, dar plata cu numerar reduce cheltuielile pe jumatate!

Ori de cate ori este posibil, mergeti la magazin fara copilul cel mic. 
Mamele cu familii mari cunosc ca eficienta este cheia. Planificati sa mergeti la cumparaturi cand micutul este la gradinita, asa ca nu trebuie sa aveti grija ca cineva va tot cere, sau va umple cosul cu dulciuri.

 

 

 

25 februarie, 2019 de Aliaj