Trei secrete pentru a creste o fata puternica si increzatoare

Predarea acestor lectii fetei tale o va ajuta sa devina un adult sigur pe sine si puternic. Iata 4 secrete pentru a creste o fata puternica si increzatoare in propria persoana:

1.Are nevoie de o scanteie
Pe cand era mic copil, Sylvia Acevedo, CEO-ul al Cercetaselor din SUA, se afla intr-o tabara pentru cercetasi cand un lider al trupei a scos in evidenta Carul Mare si Corabia. „Am crezut ca sunt doar puncte luminoase pe cer, dar acel lider m-a invatat ca exista un intreg sistem.”, declara Sylvia. Liderul a incurajat-o pe Sylvia sa isi castige insigna stiintifica, nascand in ea pasiunea de o viata pentru spatiu. Fiecare fata are nevoie de acel moment in care posibilitatile infinite par mai apraoape si mai usor de realizat.

2.Trebuie sa aiba vise mari
Cand Sylvia avea 9 ani, o profesoara i-a aratat o fotografie a Universitatii Standford. Ea a crescut in sudul New Mexico, asa ca dealurile verzi pareau magice. A spus profesorului ca vrea sa mearga acolo, iar acesta i-a raspuns: „Esti o fata inteligenta. Poti.” Si asa s-a intamplat. Primind impulsul de a se gandi la viitor intr-un mod in care altfel ar fi fost destul de greu de atins, este un lucru important pentru formarea increderii in propria persoana in personalitatea copilului. Sylvia subliniaza ca majoritatea astronautilor femei din SUA, jumatate dintre oficialii electorali femei din SUA si cele trei femei secretare de stat au facut toate parte din organizatia Cercetaselor.

3.Are nevoie de o voce
Cand fetele invata cum sa se angajeze in comunitatile lor, se simt mai increzatoare si au curajul de a vorbi. „Vrem ca fetele sa stie cum sa ia masuri civice si cum sa influenteze politicile publice.”, afirma Sylvia. „Vrem ca fetele, de la varste foarte fragede, sa stie cum sa isi foloseasca vocile pentru a conduce.”

27 mai, 2018 de Aliaj