Training pentru somn

Am ajuns la punctul meu de rupere dupa 40 de minute de balansare, dupa trei incercari gresite de a-mi pune fiul de 7 luni, Hunter, in pat, doar pentru a-si deschide imediat ochii si a incepe sa planga in momentul in care lovea salteaua. Cand am izbucnit in lacrimi impreuna cu el, mi-am dat seama ca ceva trebuia sa se schimbe.

Cand vine vorba de copilul meu, somnul a fost o sursa constanta de stres. Imi fac griji ca nu ajunge destul si ce ar putea insemna pentru dezvoltarea lui. Din fericire, Hunter se poate auto-calma noaptea – se trezeste doar de doua sau trei ori, dar aproape intotdeauna merge imediat dupa un minut.  Am citit nenumarate articole despre importanta somnului pentru a stii ca, cand am adaugat fiecare informatie la un loc, Hunter ar fi trebuit sa invete mai mult la randul sau.

Stresul de somn a inceput sa se versa in viata mea de zi cu zi – casa noastra era intr-o stare constanta de anxietate. M-am dat batuta dupa fiecare incercare esuata de a-l face sa-si aminteasca. Intr-o zi, l-am intrebat pe sotul meu, Brian, „Mereu mi-a fost asa?” Nu-mi amintesc cum eram, daca ma ingrijoreaza atat de mult. El m-a imbratisat si m-a asigurat ca impreuna vom primi ajutorul de care avem nevoie.

Am hotarat sa recrutam ajutoru trainerului de somn pentru copii, angajand Jennifer Gilman de pe site-ul Goodnight Sleep, un consultant certificat pentru somn pentru copii, certificat de Asociatia Internationala a Copiilor Sleep Consultants si The Family Sleep Institute. Si mi-a schimbat viata.

Dupa completarea unui formular detaliat despre rutina lui Hunter, Jennifer a organizat un apel de o ora cu mine pentru a discuta despre somnul si obiceiurile sale de mancare. Ea a ascultat cu rabdare, deoarece am detaliat excesiv preocuparile mele. Imediat, m-a ajutat sa-mi dau seama ca nu am incredere in Hunter sa se poata culca. Credeam ca daca nu m-as misca, nu te-ai sari, nu i-as fi tresarit, si-ar fi alungat puiul. M-as fi speriat si l-as lua din nou, lasandu-l in 20, 30 sau 40 de minute, tinand un ciclu vicios.

24 iunie, 2019 de Aliaj