Sunt sau nu buni castravetii murati?

Mancati dintr-o muratura crocanta (pentru ca cele mai bune muraturi sunt intotdeauna crocante) si ultimul lucru pe care il veti gandi este „dulce”. Asta pentru ca de fapt castravetii sunt fructe!

La fel ca rosiile, dovlecii si avocado, se considera ca legume in ceea ce priveste organizarea supermarketurilor, dar nu si in lumea stiintei. Din punct de vedere botanic, ele sunt mai asemanatoare cu pepene verdedecat morcovii sau salata verde. Adevarul este in seminte.

 

In lumea botanica, castravetii se clasifica in continuare ca pepos, un tip de boabe cu o crusta exterioara tare si fara diviziuni interne. De asemenea, in aceasta categorie intra dovleci, dovlecei si pepeni. De fapt, toate apartin aceleiasi familii de Cucurbitacee.

In cazul in care se pare ca totul este un fruct (si prietenul tau know-it-it-all-nu va tacea din cauza), fiti siguri ca exista o multime de legume reale in lume. Sunt toate celelalte parti comestibile ale plantelor, cum ar fi frunzele (spanacul), tulpina (sparanghelul), radacinile (napi), tuberculii, bulbii (ceapa) si florile (anghinare).

In timp ce crescatorii si bucatarii pot trata in continuare castravetii ca legume, ele sunt o alegere solida pentru alimente.

Datorita aportului mic de calorii, castravetii sunt indragiti si introdusi in tot felul de regimuri alimentare care promoveaza stilul de viata sanatos. Sunt practic, apa! Cu putina sare, ori otet, gustul le este transformat complet si devin indispensabili papilelor noastre gustative.

Ce zici de iubitorii tai sarmani cu apa sarata? Pickles sunt o alegere excelenta! Acestia ajuta sa satisfaca o gustare gustoasa su crocanta, sa aiba toata gloria sarata a unor elemente mai putin hranitoare, cum ar fi chipsurile prajite, si sa ofere beneficiul de a fi inca o leguma consumata pentru un stil alimentar sanatos.

Sau un fruct – dar nu trebuie sa te gandesti la asta data viitoare cand deschizi un borcan de catsraveti murati.

29 aprilie, 2019 de Aliaj