Stiati ca nu este bine sa folositi dusul cand este o furtuna cu fulgere?

fulgere

Sigur, este cunoscuta cunoasterea refugiului in interiorul dvs. cand auziti tunetul, dar ati stiut ca fulgerul va poate inca afecta daca loveste si trimite energie electrica prin tevi si apa din casa dvs.?

Potrivit unui specialist in siguranta fulgerului din serviciul meteo national, pentru a ramane in siguranta in casa in timpul unei furtuni, trebuie sa va opriti de tot ceea ce conduce energia electrica, care include atat firele, cat si instalatiile sanitare.

„Desigur, dusurile ar fi periculoase, ar fi periculos sa va spalati mainile sau sa spalati vase”, a spus specialistul. „Doar evitati oricand sa auziti un tunet”.

Dar nu sunt doar tevi de metal care ar trebui sa ia toata vina. Deoarece impuritatile din apa de la robinet pot conduce de asemenea electricitate, tevile din plastic nu va vor proteja de aceste pericole.

„Apa poate conduce si electricitate”. „Vedem ca afara, unde fulgerul loveste ceva si daca in jur sunt balti, el poate electrocuta cu usurinta pe cineva din apropierea bataii”.

Cu toate acestea, modul in care casa dvs. este intemeiata modifica cat de greu o lovitura de fulger ar putea afecta sanitare dvs.

„Cand se construieste o casa, ar trebui sa fie construita astfel incat atunci cand energia electrica va intra, ea sa fie intemeiata in casa”. „Daca casa ta este impamantata pentru a separa tijele care sunt practic blocate in pamant, atunci este un pic mai sigur pentru ca nimic nu este atasat de instalatii sanitare”.

Pentru a afla daca sistemul electric al locuintei este conectat la sistemul de canalizare sau nu, contactati un electrician.

28 noiembrie, 2018 de Aliaj