Semne care te avertizeaza ca este posibil sa ai un atac de cord

atac de cord

Daca aveti oricare dintre aceste simptome de atac de cord, de la durere, presiune pana la oboseala, greata si ameteala, solicitati asistenta medicala cat mai curand posibil.
In televiziune si filme, personajele care sufera de atac de cord vor merge cu ochii inchisi si isi vor acoperi pieptul. Dar, in viata reala, un atac de cord poate aparea fara dureri in piept, mai ales la femei.
Sigur, exista presiune si dureri in partea superioara a corpului, dar exista si alte semne de infarct miocardic care pot fi gresit interpretate ca fiind de la o alta afectiune. Daca aveti oricare dintre semnele de avertizare pentru infarct miocardic si sunt relativ usoare, nu ezitati sa va adresati medicului, deoarece acestea ar putea indica un atac de cord iminent.
PRESIUNE DERANJANTA
Primul simptom al unui atac de cord este „presiunea inconfortabila, plinatatea sau durerea in centrul pieptului”. Acest disconfort poate veni in valuri care dureaza mai mult de cateva minute la un moment dat. Dar durerea poate aparea in alte locuri decat in ​​piept. Inima noastra nu are multe terminatii nervoase, asa ca uneori, impartaseste o cale cu nervi catre alte parti ale corpului, provocand durere pentru a radia in spate, umeri, brate, gat sau maxilar.
AMETEALA
Desi majoritatea atacurilor de inima nu te fac sa pierzi brusc constiinta, pot reduce sau taia fluxul de sange care aduce oxigen in inima si creier, ceea ce te poate face sa te simti usor ametit.
OBOSEALA
Senzatia de oboseala dupa o noapte fara somn sau o zi stresanta este normala. Dar mai mult de jumatate dintre femei se simt extrem de obosite sau slabite mai mult de o luna inainte de a avea un atac de cord.
GREATA
Un atac de cord poate provoca greata, care este de doua ori mai probabila la femei decat la barbati. Daca aveti greata brusca si constanta care nu pare a fi legata de alimente, luati masuri.

28 martie, 2018 de Aliaj