Robot de bucătărie vs. blender: care e alesul în bucătărie?

robot de bucatarie sau blender

Principala preocupare a unei gospodine ce are o bucătărie mică este aceea de a găsi loc pentru toate electrocasnicele de care are nevoie și de a scăpa de cele ce nu îi sunt de folos. Nu de puține ori în bucătării există atât un robot de bucătărie, cât și un blender, în ciuda faptului că ambele sunt bunuri substituibile, deci poți scăpa cu ușurință de unul din ele, dar care?

Până la urmă ambele sunt bune la același lucru și anume să mărunțească aproape orice aliment în bucăți foarte mici. Chiar am nevoie de ambele? Ei bine, dacă le cunoști suficient ai spune că da, pentru că fiecare are propriile puncte forte și puncte slabe. Prin acest post, fiind ajutat de informațiile lor, robot-bucatarie.ro ne spune la ce e bun un robot de bucătărie și la ce se folosește un blender.

Robotul de bucătărie

Robotul meu de bucătărie intervine atunci când cuțitul pur și simplu nu face față. Atunci când nu ar fi o situație critică dacă legumele nu sunt tăiate uniform. Îmi place să mărunțesc legumele pentru supe sau pilaf folosind robotul de bucătărie și am vaga impresie că blenderul nu ar fi în stare să facă asta. Lamele sunt interschimbabile, am chiar și una pentru frământat aluatul pentru pizza, dar de departe cea mai bună parte este aceea că pot face deserturi înghețate cu el.

Blenderul

Când vine vorba de a face un piure sau o cremă nimic nu se compară cu un blender. E făcut special pentru lichide și chiar și dressingurile pentru salate ies excelent în blender. M-am convins că nu e cel mai bun electrocasnic mic atunci când e cazul să folosești alimente solide. Chiar e nevoie de ceva mai lichid pentru a fi sigur că funcționează eficient. Poți lăsa legumele sau fructele înghețate pe seama robotului de bucătărie. Dacă vrei să faci un shake mai consistent din fructe înghețate, asigură-te că există și ceva lichid, cum ar fi laptele sau iaurtul.

20 ianuarie, 2018 de Aliaj