Remedii naturale pentru piele – Partea I

Mancarimea pielii nu necesita intotdeauna o fuga catre farmacie. Remediile casnice pentru mancarime te pot ajuta sa renunti la zgarieturi.

In general, cheia pentru a calma o mancarime este sa scapi de ceea ce o provoaca in primul rand, spune Melanie Grossman, MD, un dermatolog certificat de consiliu din New York, daca asta inseamna ca iti vei trata apartamentul pentru erori de pat (ugh) , eliminand acel pulover iritant de lana sau tratament pentru o afectiune de baza (dintre care exista multe).

Amintiti-va doar: desi mancarimea este, de obicei, usor de tratat (multumesc, hidratant!), Daca incercati cateva remedii casnice pentru mancarimi ale pielii si inca mai zgarieti, vedeti un dermatolog, spune Alix J. Charles, MD, un consiliu -matolog dermatolog si coleg al Academiei Americane de Dermatologie (AAD).

Veti dori sa excludeti o afectiune a pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczema – sau complicatii ale sarcinii sau diabetului. Si daca aveti vezicule, rani sau ulcere, va orientati mai devreme decat mai tarziu.

Gasiti un ajutor cat mai rapid cu aceste remedii la domiciliu aprobate de dermatolog:

1. Purtati imbracaminte usoara, care se potriveste.
Acesta este simplu: daca aveti mancarime, schimbarea hainelor poate face o diferenta mare. Tesaturile calduroase, iritante (ciorapi zgariati) si detergentul sau indulcitorul de tesaturi care se agata de hainele tale pot provoca sau agrava pielea mancarime, spune dr. Grossman. Lasand pielea sa respire poate reduce intensitatea acelei senzatii de zgarietura.

2. Gheata mancarimea.
Un dus fierbinte nu este intotdeauna un tratament complet: expunerea la caldura si apa determina mancarimea de la muscaturile de tantar, exfolierea arsurilor solare si pielea uscata deopotriva prin uscarea suplimentara a pielii, ceea ce o face sa se simta mai rau pe termen lung.

O compresa rece, pe de alta parte? Raceala (si beneficiile antiinflamatorii care vin cu ea) pot ajuta la ameliorarea unei mancarimi. Obtineti sedinte de gheata de 10 pana la 15 minute pana cand mancarea dvs. va fi rezolvata, sugereaza Melissa Kanchanapoomi Levin, M.D., dermatolog certificata de consiliu si fondator al Entière Dermatologie.

30 martie, 2020 de Aliaj