Prin ce se diferentiaza balayage fata de ombre?

Termenii „balayage”, „ombre”, „babylights” si „scoate in evidenta” sunt toate stilurile si tehnicile diverse care se refera la acelasi obiectiv: luminarea parului. Toate pot fi combinate pentru un aspect dorit. De fapt, cea mai comuna fotografie de inspiratie este „o combinatie de babylights cu balayage si ombre”.

• Reperele traditionale sunt create prin sectionarea bucatilor de par si invelirea in folie de la radacina pana la varf. „Elementele de evidenta ale foliei sunt plasate aproape de scalp, impiedicand lumina de a intra pe parul din jur”, spune Barbuto. In consecinta, liniile de culoare stralucitoare si vizibile vor fi tesute in intregul par. Infasurarea parului in folie permite culoarea sa se dezvolte mai repede (cunoscut mai usor) decat poate doar cu vopsirea manuala, motiv pentru care multi stilisti folosesc inca unele folii plasate strategic, chiar si atunci cand se balanseaza.

• Babylights sunt elemente super-subtiri care imita aspectul fatelor naturale ale copilului (de unde si numele). „Un babylight consta intr-o sectiune de par extrem de mica si subtire, creand un rezultat extrem de subtil, sarutat de soare”, spune Barbuto, datorita tesaturii mult mai mici folosite. Babylights poate fi folosit „pentru a rupe fin culoarea radacinii pentru cele mai bune rezultate in crestere”, spune Blais.

• Ombre inseamna „umbrit de la intuneric la lumina”, deci balayage este de fapt o tehnica folosita pentru a crea ombre, explica Warren. Cu toate acestea, daca ceri ombre la salon, sansele sunt ca toate capetele tale sa fie mai usoare, iar culoarea sa inceapa sa coboare pe axul parului.

Capetele parului devin mult mai usoare cu ombre decat ar putea cu balayage, deoarece intreaga fire este saturata de inalbitor pentru un „finisaj mai solid”, spune Barbuto. Cu balayage, suvitele sunt pictate putin, iar cele care sunt vopsite se amesteca mai sus in par.

• Balayage ofera o usurinta cu un aspect mai moale, mai amestecat. Tehnica imita ce s-ar putea intampla cu parul dvs. daca ar fi sa va luminati in mod natural cu soarele si nu exista „nicio linie de demarcatie … strivire sau linii dure de culoare”, spune Blais. Balayage mentine, de obicei, culoarea radacinii si elimina orice linii de culoare indicatoare, permitandu-va sa treceti mai mult intre intalniri, deoarece pare „viu” in afara liliacului.

11 noiembrie, 2019 de Aliaj