Prietenii buni ajuta la imbunatatirea sanatatii

best friends

Cei mai buni prieteni fac totul impreuna, indiferent daca este bun sau rau. Prietenii adevarati sunt surse de bucurie, de ras si chiar de o doza sanatoasa de dragoste. Un studiu recent a aratat ca prietenii buni influenteaza semnificativ sanatatea pe masura ce imbatraniti.

Unui grup de persoane de toate varstele li s-a cerut sa completeze un chestionar cu articole despre bunastarea lor psihologica. Cea mai mare diferenta intre oamenii invarsta, cu probleme de memorie si constientizare, si ceilalti oameni sanatosi a fost gradul la care au mentionat ca au relatii satisfacatoare, calde si de incredere. Toate celelalte zone ale chestionarului, inclusiv gasirea scopului vietii si mentinerea autonomiei, erau similare.

Cercetatorii sustin ca prieteniile au un impact enorm asupra sanatatii pe termen lung, deoarece relatiile apropiate sporesc sanatatea si bunastarea pe tot parcursul vietii. Ne alegem prietenii, ceea ce inseamna ca avem incredere in ei sa ne influenteze viata intr-un mod pozitiv.

De cate ori un prieten a schimbat perspectiva dvs. asupra unei probleme legate de sanatate? Prietenii iti influenteaza starea de spirit, dieta, regimul de fitness, tendinta de fumat si consumul de alcool (printre o multime de alte lucruri). Fara prieteni apropiati, suntem mai expusi riscului bolilor de inima, al artritei, al diabetului de tip 2 si al dementei.04

Acum, mai mult ca niciodata, este important sa acordati prioritate sarbatorilor si noptilor petrecute in oras cu prietenii. Timpul petrecut cu cei dragi nu va va oferi doar amintiri de durata, ci si sansele unei vieti sanatoase de lunga durata.

4 iulie, 2018 de Aliaj