Prietenii apropiati de fapt impartasesc aceleasi modele de creier, spun cercetatorii

prieteni adevarati

E adevarat: Nimeni nu te intelege ca BFF-ul tau. Nu numai ca iti impartaseste pasiunile, dar este mereu gata sa vorbeasca despre tot ce te intereseaza. Studiile recente spun ca motivul acestei asemanari este acela ca cei mai buni prieteni au de fapt activitate creierului similare sau, uneori, identice.

Rezultatele au constatat ca, cu cat prietenii sunt mai apropiati – in termeni de relatie, nu de proximitate – cu cat activitatea creierului este mai similara. Aceleasi zone ale creierului – legate de motivatie, atentie si judecata – s-au aprins in prietenii apropiati. Din rezultate, cercetatorii au putut chiar sa prezica participantii care au fost prieteni – iar ghicirile lor au fost facute pe loc.

Studiul ridica o intrebare mai mare: oamenii cauta initial prieteni care sunt la fel ca ei? Sau prietenii devin mai asemanatori in timp? Cercetatorii afirma ca ambele situatii se intampla. Dar autorii nu sunt ingrijorati de aceste tendinte. De fapt, ei cred ca este un lucru bun deoarece prietenii apropiati cu activitatea creierului similara pot fi recompensati deoarece isi intaresc propriile valori, opiniile si interesele.

Prietenia este o relatie extrem de importanta, iar sa-ti gasesti BFF-ul este o sursa de bucurie si te poti considera un om norocos daca traiesti un asemenea sentiment. Un BFF este acea persoana pe care o vezi in oglinda si cu care dezvolti o conexiune puternica.

24 aprilie, 2018 de Aliaj