Pericolele unei creme cu FPS expirata

Atunci cand vine prima zi neobisnuit de calda si instinctul tau intestinal este sa iesi afara, sper ca ai instinctul cel de-al doilea este sa ajungi la protectia solara.  Da, protectia solara nu dureaza atat de mult – si folosirea acesteia dupa data de expirare va poate pune pielea in pericol.

Nu trebuie sa utilizati protectia solara expirata deoarece devine mai putin eficienta, spun dermatologii. Acest lucru duce la o protectie mai mica, ceea ce inseamna mai multe arsuri solare, risc crescut de cancer de piele si cresterea daunelor solare.

Nu este singurul lucru de care trebuie sa va ingrijorati. Acea sticla veche pe care ati deschis-o de zeci de ori inainte poate, de asemenea, sa adaposteasca mai multe bacterii, ceea ce poate duce la aparitia cutanatelor.

Din fericire, exista o modalitate usoara de a spune daca lotiunea ta nu este buna. Protectia solara este considerata de FDA in acelasi mod in care se afla un medicament fara prescriptie medicala, asa ca se incadreaza in aceleasi cerinte pentru etichetarea cu date de expirare, spune un dermatolog certificat la bord cu Universitatea din Missouri Scoala de Medicina. Aceasta inseamna ca fiecare sticla trebuie sa aiba o data de expirare, cu exceptia cazului in care testele de laborator au demonstrat ca functioneaza ca eticheta timp de cel putin trei ani.

Modificarile de culoare si consistenta pot indica, de asemenea faptul ca  adepasit termenul, dar o regula buna este de a arunca orice crema deschisa de un an sau mai mult.

18 februarie, 2019 de Aliaj