Category: Online

Doamnelor, faceti sau nu faceti aceste lucruri acasa.jpg
31 mai, 2020 de Aliaj

Aplicatii utile impotriva anxietatii
24 mai, 2020 de Aliaj

3 Pacifica

Aceasta aplicatie se bazeaza pe o multime de strategii utilizate in terapia cognitiva comportamentala, inclusiv relaxarea musculara progresiva. Aceasta tehnica ghidata poate invata persoanele cu o tulburare de anxietate generalizata sa recunoasca tensiunea purtata in corpul lor si cum sa elibereze acei muschi, spune Dr. Schueller. In plus, Pacifica are unele cercetari care sustin  faptul ca este eficienta la reducerea depresiei si a anxietatii la indivizi.

Recenzie utilizator: „Pacifica, in special versiunea premium, a fost de nepretuit pentru sanatatea mea mentala. Are o serie de instrumente pe care sa le folosesti zilnic, inclusiv trackere de dispozitie, meditatii, trackere de sanatate, un forum de speranta, ganduri si obiective. Fiecare instrumentul are o serie de optiuni din care puteti alege si este posibil sa gasiti cel putin un lucru util pentru dvs. si situatia dvs. ”

4 Mindshift

Indiferent daca va confruntati cu ingrijorari generale, anxietate sociala, perfectionism, panica, fobie sau un alt tip de anxietate, Mindshift ofera sfaturi personalizate in functie de ceea ce aveti de-a face. „O multime de aplicatii tind sa se extinda in acest sens, deoarece sunt produse comerciale, vor sa incerce sa atraga cat mai multe persoane”, spune dr. Schueller. „Acesta este mai specifica, ceea ce imi place foarte mult, si plimba oamenii prin aceste domenii diferite pentru a veni cu planuri de copiere adaptate”.

Recenzie utilizator: „Am avut anxietate severa in ultimii 5 ani, iar cand mi s-a spus despre aceasta aplicatie, am fost initial sceptic. Este o resursa / instrument fantastic pentru urmarirea si gestionarea acestuia. Recomand cu tarie aceasta aplicatie. „

Doua din 8 aplicatii care te ajuta cu anxietatea
20 mai, 2020 de Aliaj

1 ReachOut Breathe

Aplicatia ReachOut Breathe anxietate

REACHOUT BRAATHE

„Uneori, cand suntem nelinistiti, trecem la modul de lupta sau de zbor, unde avem aceste respiratii cu adevarat putin adanci”, spune dr. Schueller. „Exercitiile de respiratie, mai ales in acest moment, pot contracara de fapt unele dintre acele masuri fiziologice care se pot intampla”. ReachOut Respira pune in aplicare aceasta tehnica ghidandu-va respiratia, spunandu-va cand trebuie sa inspirati si sa expirati. Interfata necomplicata poate masura, de asemenea, ritmul cardiac folosind camera telefonului.

Recenzie utilizator: „Lucrez in domeniul sanatatii mintale si gasesc o aplicatie simpla ca aceasta pentru a invata tehnici de respiratie profunda utile. In plus, puteti sa o personalizati.”

2 Auto-ajutor pentru Managementul Anxietatii (SAM – Self-Help for Anxiety Management)

Aplicatia SAM pentru anxietate

SAM

Dezvoltat de oamenii de stiinta din U.K., SAM este o aplicatie neobisnuita, deoarece incurajeaza utilizatorii sa se gandeasca la situatii care ii fac anxiosi si cum ar gandi si actiona in fiecare scenariu. „Ceea ce vedem adesea in tulburarile de anxietate este ca oamenii sunt prinsi in acest ciclu de evitare, unde evita lucrurile care ii fac anxiosi si, prin urmare, nu stapanesc abilitatile de a face fata”, spune dr. Schueller. „Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru tulburarile de anxietate sunt tratamentele bazate pe expunere, astfel incat sa ne confruntam cu fricile noastre”.

Recenzie utilizator: „Imi place foarte mult aceasta aplicatie. Am incercat mai multe aplicatii pentru anxietate si niciuna dintre ele nu a functionat pentru ca erau toate centrate in jur si, sincer, singura lor caracteristica a fost meditatia … Aceasta aplicatie are atat de multe alte modalitati de a trata si ajuta sa inveti de la si despre asta. Multumesc SAM! „

Persoana cu care trebuie sa te casatoresti
6 mai, 2020 de Aliaj

Aplicatii pentru persoanele cu anxietate
29 aprilie, 2020 de Aliaj

Anul trecut, PsyberGuide a numit cele mai bune cinci aplicatii pentru persoanele cu anxietate; aceste aplicatii prezinta metode bazate pe dovezi, metode bazate pe teste, demonstrate pentru a ajuta la tulburarile de anxietate diagnosticabile, care sunt,  de asemenea, disponibile pentru orice persoana care se confrunta cu anxietate sau stres. Schueller spune ca fiecare din lista reprezinta varietatea diferitelor optiuni si strategii disponibile. Dar Martha Neary, managerul de proiect PsyberGuide, de asemenea, si-a extins recent selectia pentru a include mai multe aplicatii pe care sa le folosesti daca in prezent ai  sentimente de anxietate sau depresie din cauza distantarii sociale in timpul focarului COVID-19.

Pentru a obtine cele mai multe avantaje, faceti o analiza profunda a functiilor unei aplicatii in prima saptamana si folositi-o cel putin inca o luna sau doua inainte de a decide daca face diferenta, recomanda Schueller. Aceeasi aplicatie nu functioneaza pentru fiecare persoana si prezinta doar un singur aspect al abordarii sanatatii mintale.

„Aplicatiile nu sunt un inlocuitor pentru tratament”, afirma Dr. Schueller. „Trebuie sa va ganditi daca nu sunteti in tratament, unde veti obtine sprijinul si motivatia umana”. Daca va confruntati cu stari profunde de depresie si anxietate, trebuie neaparat sa consultati un specialist care sa va ajute in aceasta problema.

Aplicatii pentru combaterea anxietatii
22 aprilie, 2020 de Aliaj

Incepeti sa navigati pentru aplicatii de sanatate mintala pe telefonul dvs. si este usor sa fiti anxiosi doar parcurgand toate optiunile. Nu esti singur daca simti ca nu stii cum sa incepi sa abordezi tendintele anxioase sau chiar stii de unde sa incepi.

Exista mai mult de 15.000 de aplicatii si servicii mobile diferite care vizeaza anxietatea disponibile pentru a fi descarcate, spune Stephen Schueller, doctor, asistent profesor de stiinta psihologica la Universitatea din California Irvine. Schueller este, de asemenea, directorul executiv al PsyberGuide, o resursa online non-profit care evalueaza aplicatiile de sanatate mintala pentru credibilitatea lor, experienta utilizatorului, precum si securitatea datelor si confidentialitatea.

Daca te confrunti cu anxietate intr-un moment deosebit de dur al vietii tale – sau te-ai confruntat cu sentimente noi de anxietate in timpul noului pandemie de coronavirus – este posibil sa introduci pur si simplu „anxietate” in App Store sau Google Play pentru a incepe. Schueller spune ca unele dintre cele mai populare aplicatii de wellness pot fi optimizate in alte scopuri. „Cercetarile asupra meditatiei pentru anxietate sunt inca amestecate putin in acest moment”, spune dr. Schueller. „Exista atat de mult continut in aceste aplicatii incat uneori este greu sa gasesti acele meditatii specifice care se aliniaza cu ceea ce ai nevoie.