Nu vrei perfectiune atuni cand cauti sa te iubesti – III

Nu vrei perfectiune atuni cand cauti sa te iubesti - III

A avea dragoste de sine nu inseamna ca nu ai niciodata un alt gand negativ despre tine. Cand va confruntati cu un moment in care instinctul dvs. este sa va bateti, acceptati aceasta inclinatie, dar ganditi-va la modul in care veti trata un iubit in aceeasi situatie. Greenberg spune ca de multe ori acest lucru face mai usor sa va arati compasiune fata de tine. Apoi, lucreaza la iertare. „Fa ceva productiv care se simte bine, cum ar fi voluntariatul, donarea unei organizatii de caritate sau ingrijirea cuiva”, spune ea. „Dupa ce ai facut asta, mergi mai departe. Iertarea poate fi un proces. Poate dura timp. Trebuie doar sa lucrezi la asta. ”

Dupa ce ai depus efortul greu de a invata sa te iubesti pe tine insuti, te vei ridica la tot felul de provocari. Imaginati-va ca aveti o prezentare mare pe care sa o oferiti la locul de munca. Cu dragoste de sine, vei intra in camera cu incredere. Iti vei recunoaste emotiile si vei fi bland cu tine insuti daca te simti nervos. Puteti asuma mai multe riscuri calculate in ceea ce va prezentati, deoarece veti fi mai putin frica de respingere. Va veti simti in siguranta sa setati limitele, cum ar fi sa spuneti „Nu pot lucra la asta in acest moment”, cand o persoana superioara va solicita sa terminati un proiect diferit in acelasi timp in care expunerea trebuie sa fie facuta. Atunci, daca prezentarea nu merge bine, va veti simti dezamagit, desigur, dar oamenii care se iubesc nu lasa ca rezultatul sa isi schimbe parerea despre ei ca fiind valoros.

Rose o spune astfel: „Imagineaza-ti ca, dupa prezentarea nefericita, primesti o bataie la usa de la unii oaspeti nedoriti – rusine, indoiala, frica si ura de sine. In loc sa le lasi inauntru pentru a te face sa te simti ingrozitor, iubirea de sine iti permite sa deschizi usa, sa vezi oaspetii, sa iei o decizie sa spuna „Nu, multumesc” si sa inchizi usa ”, spune ea. „Daca acest lucru nu are putere, nu stiu ce este.”

21 iulie, 2020 de Aliaj