Nu folositi apa pentru stingerea focului de grasime

incendiu

Ziua Recunostintei este de a vedea familia, de a uimi prin gatit si de a viziona fotbalul, insa, din pacate, tot felul de fripturi de curcan si de sosuri, inseamna ca este cea mai populara zi din tara pentru aparitiilor incendiilor.

De aceea este bine sa va reimprospatati planul de siguranta in cazul aparitiei unui eventual accident – mai ales cand vine vorba de incendii de grasime Protocolul este diferit de incendiile produse de gunoi, lemn, hartie sau echipament electric.

Cel mai important lucru de retinut: Nu utilizati niciodata apa pentru a elimina focul de grasime, deoarece poate face ca problema sa se inrautateasca. „Adaugarea de apa intr-o tigaie fierbinte de ulei are un efect volatil care poate provoca focul sa scape din tigaie”.

In schimb, pastrati un capac langa soba cand gatiti, astfel incat sa puteti sufla un mic foc inainte de a creste. Opriti arzatorul si lasati tigaia acoperita pana cand se raceste complet. De asemenea, puteti folosi un stingator destinat utilizarii in bucatarie (clasa B): „Stati in spate la aproximativ 5 pana la 6 metri de foc”.

Trage cuiul. Indreptati duza spre dvs. si eliberati mecanismul de blocare. Punctati stingatorul la baza focului. Strangeti parghia incet si uniform. Schimbati duza de la o parte la alta.
Pentru focul cuptorului, tineti usa inchisa si opriti caldura. Desigur, apelati intotdeauna112 si iesiti imediat din casa daca aveti vreo indoiala in legatura cu stingerea flacarilor. Echipamentul de gatit este cauza principala a incendiilor la domiciliu, cauzand 48% din incendiile la domiciliu, care au condus la 21% din decesele cauzate de incendiu la domiciliu si 45% din leziuni.

24 octombrie, 2018 de Aliaj