Nu exista Arctic Monkeys fara Alex Turner

Alex Turner

Oricat ai vrea sa vorbesti despre Arctic Monkeys fara sa torni ceva despre Alex Turner, nu poti. Alex Turner este vocalul, chitara si cel responsabil cu versurile si tot sunetul trupei Arctic Monkeys. Sunet al trupei care s-a schimbat.

Toti banuiam ca Alex Turner va schimba ceva la Actic Monkeys. Mai ales dupa ce am ascultat “The Last Shadow Puppets – The Age Of Innocence” albumul celui de-al doilea proiect al lui (proiect impartit cu Miles Kane de la The Rascals) si care a aparut anul trecut.

Humbug seamana mai degraba cu “The Age Of Innocence” decat cu albumele precedente Arctic Monkeys. Unul dintre motive este cat se pote de simplu: ambele albume au acelasi producator, James Ford (care a mai lucrat si cu Klaxons si Florence and the Machine). Alt motiv ar putea fi faptul ca Turner s-o fi saturat de tzopait si a mai crescut. Astfel, Humbug este mai lent si nu atat de usor de digerat ca precedentele albume ale trupei. In plus, peste apele calme ale albumului mai gasesti si briza desert-rock-ul lui Josh Homme (Queens of the Stone Age) care este al doilea producator al albumului, alaturi de James Ford. Suna a consistenta. Josh Homme a pus un strat gros de grasime peste Humbug. Iar asta e un album care o sa-ti placa si pe care o sa-l redescoperi poate si peste un an sau zece.

Daca ai inteles muzica Arctic Monkeys sau Last Shadow Puppets, nu are cum sa nu-ti placa albumul asta. Humbug nu a luat note maxime. A luat note foarte bune. Un album de 10 nu cere nimic ascultatorului. Humbug iti cere un minim de efort iar efortul asta chiar merita.

Asculta direct: Crying Lightning, Cornerstone

30 august, 2017 de Aliaj