Mamicile sufera de burnout

Ca mama, de prea multe ori treci ultima data – dupa copii, partenerul tau, cainele tau, meseria ta, te lasam pe tine sa le umesti mai departe. Si chiar daca s-ar putea sa simti ca te afli chiar in partea de jos a polului totem, poate totusi simti ca trebuie sa faci mai mult.

Desi nu este un diagnostic clinic, nu se poate nega faptul ca exista. „Burnout-ul este experienta de a te simti coplesit si epuizat de tot ceea ce ai de facut si, intr-un fel, esti inca ingrijorat ca nu faci suficient”, spune Amelia Nagoski, coautor al Burnout: The Secret to Unlocking the Stress Cycle. Suna familiar?

Din fericire, exista modalitati de abordare a acestei conditii comune. Aici, semnele si modificarile simple (dar nu neaparat usoare) pe care le puteti face pentru a va readuce sanatatea fizica si psihica intr-un loc mai bun.

Invatati sa delegati si sa acceptati ajutor pe tot parcursul zilei. In acest fel, nu ramaneti ingrijorate cu privire la lucrurile neterminate noaptea. Si daca asta nu functioneaza, incercati sa evaluati cat de ingrijorator este cu adevarat ceva. Ce se intampla daca partenerul tau le-a hranit copiilor Lucky Charms pentru cina? „Atata timp cat copiii dumneavoastra sunt in siguranta, merita pentru ca va simtiti reincarcate”, spune psihologul Sheryl Ziegler, PsyD, LPC, RPT si autorul Mommy Burnout. Dand drumul la greseli mici, puteti castiga ceva mai mult.

Sitcom-urile si filmele se pot distra pe seama mamelor, dar daca este doar ora pranzului si abia asteptati sa va turnati un pahar mai tarziu in seara respectiva, este posibil sa aiba de-a face cu burnout-ul, spune Ziegler.

Aveti conversatii regulate fata in fata cu prietenii dvs., servind ceai sau smoothie-uri, nu sticle nesfarsite de vin rosu. „Este important sa te asculte cineva, sa te valideze, sa stergi o lacrima si sa impartasesti:„ Si casnicia mea este asa ”, spune Ziegler. Cel putin, oricat de obosit esti, suna-ti un prieten si intreaba-l: „Cum esti?” Daca obisnuinta ta te lasa sa te simti vinovat sau ca cei dragi sa inceapa sa-si exprime ingrijorari, ia in considerare sa vorbesti cu medicul despre problemele tale.

23 septembrie, 2019 de Aliaj