Importanta cremei cu FPS

Importanta cremei cu FPS

Cu iarna aproape in spatele nostru si recentele anunturi FDA despre siguranta la protectia solara, exista mai multe vorbe (si confuzie!) In jurul SPF decat oricand. Dar un lucru este sigur: Este extrem de important sa-l purtati in mod regulat.

Ce recomanda dermatologii?
Va recomandam SPF 30, dar amintiti-va ca protectia solara nu este un bloc complet – indiferent de SPF! Dermatologii recomanda de asemenea sa profitati de imbracaminte, palarii, ochelari de soare si pete umbroase (mai ales intre orele de varf ale expunerii la UV de la 10:00 pana la 16:00). Asigurati-va ca cautati o formula cu spectru larg rezistent la apa, impreuna cu un SPF de 30 sau mai mare: Termenul „spectru larg” inseamna ca protectia solara protejeaza impotriva razelor UVA / UVB daunatoare.

Cum pot aplica protectia solara si cat de mult protectie solara trebuie sa folosesc?
Pentru cea mai buna protectie, aplicati pe toate zonele expuse cu 30 de minute inainte de a merge in aer liber. Peste tot inainte de a va imbraca pentru a va asigura o acoperire completa si pentru a evita acele dureroase arsuri care intotdeauna par sa se ridice de-a lungul marginilor costumului dvs. de baie.

Ce SPF de protectie solara este cel mai puternic?
In timp ce s-ar putea sa fi auzit ca numerele SPF amplificate sunt doar jargonul de marketing si ca FDA are in vedere limitarea SPF la 60, cu adevarat nu ar trebui sa te bazezi doar pe un SPF scazut 15. SPF 30 filtreaza 96.7% raze UV, % pentru a ajunge la piele, in timp ce SPF 60 filtreaza 98,3%, ceea ce permite o crestere de 1,7%.

 

Chiar trebuie sa port protectia solara la umbra?
Da, si tu ar trebui sa ai protectie solara in fiecare zi a anului, de asemenea. Un studiu a constatat ca 78% dintre persoanele care au folosit doar o umbrela intr-o zi de plaja insorita au ars, comparativ cu 25% dintre cei care au utilizat numai SPF, probabil deoarece umbra nu blocheaza lumina UV din toate unghiurile.

Ar trebui sa folosesc o protectie solara naturala?
Nu exista un astfel de lucru ca protectie solara cu adevarat naturala deoarece ingredientele trebuie tratate in procese chimice atunci cand sunt adaugate la formule pentru a preveni reactiile daunatoare.

6 mai, 2019 de Aliaj