Femeia care si-a deschis o ferma de capre- Partea I

In urma cu patru ani, Julie Ann „Jake” Keizer detinea propria firma de relatii publice din Tampa Bay, Florida si castiga un salariu de sase cifre. A petrecut in fiecare weekend, a obtinut Botox in mod regulat, a purtat Gucci si Louis Vuitton si a calatorit in toata lumea. Dar indiferent unde a fost – Grecia, St. Barts, Hawaii – se simtea goala.

Asa ca Keizer, in varsta de 43 de ani, a cumparat o ferma din Oxford, Mississippi, unde acum locuieste si o face sa traiasca. Nu mai detine un ceas cu alarma. „Ma trezesc la soare sau la animalele care striga la mine”, spune ea. In loc sa conduca prin trafic de oras stresant, naveta ei consta in mersul pe afara.

„Imi inchipui o ferma Disney unde toata lumea poarta arcuri roz si paiete si imi canta”, spune Keizer. Ferma Daffodil Hill este inca o lucrare in desfasurare, dar feminitatea sa semnata este de neclintit. Ea pastreaza doar gastele Sebastopol, care au pene ondulate voluminoase. Puii ei, numiti Prada, Dior si Fendi, sunt rara rasa Brahma „cozonac de lamaie”, numita astfel pentru nuanta blonda subtila a penelor lor. Mini caprele ei de lapte alpin sunt Valentino si Chloé (observati un model?) – Chloé, fata, poarta un guler roz.

Keizer recunoaste ca a fost ingrozita sa se mute in mijlocul lui nicaieri, insa a decis ca nu mai poate pune viata in asteptare . Pentru ea si pentru multi dintre cei de la Instagram #GirlFarmers, care isi lasa orasele fabuloase pentru vieti mai lente, mai simple si mult mai multe Instagrammable, care eclozeaza ferme infloritoare fara ajutorul unui barbat se simte ca un exercitiu de abilitare in independenta. #GirlFarmers au devenit o comunitate: ei isi dezvolta prietenii online si schimba sfaturi despre cum sa alapteze o capra sau sa construiasca un cotlet, aplicand aceeasi ambitie care le-a facut atat de reusite in vietile lor din trecut in agricultura.

 

9 martie, 2020 de Aliaj