Este tema de acasa un lucru rau pentru copii?

tema pentru acasa

Dupa opt ore la scoala, plus orice alte activitati extra pe care copii le fac dupa programul scolar, copilul tau se intoarce acasa epuizat. De unde energie si pentru alte teme? Sunt persoane care admit faptul ca temele pentru acasa sunt o sursa de stres si ca nu le ofera avantaje copiilor.

Contrar parerilor copiilor, dar si ale parintilor, majoritatea expertilor par sa fie de acord ca misiunile post-scolare ar putea sa nu fie chiar atat de rele – mai ales daca se pune accentul pe calitate si nu pe cantitate si este luata in considerare varsta copilului.

Tema la domiciliu la o varsta frageda nu este necesara, dar poate fi folosita pentru a construi abilitati. Spre exemplu, elevii de la scoala primara cu varste intre 4 si 10 ani au nevoie de cel putin 20 de minute de lectura pe zi, precum si un timp pentru a-si exersa abilitatile motorii, cum ar fi scrierea de mana si taierea cu foarfece. Concentrarea pe aceste domenii fundamentale la domiciliu poate fi mai benefica decat temele traditionale, iar datele sustin acest lucru. Daca studentii nu sunt cititori competenti inca din clasa a treia, sunt mai putin susceptibili de a reusi la nivel academic si de a absolvi liceul.

Exista dovezi care sugereaza ca elevii care au lucrat acasa au avut rezultate mai bune la scoala. Temele de acasa imbunatatesc scorurile de la clasa la toate nivelurile, in timp ce ii pregatesc pe copii pentru succesul pe termen lung, ajutandu-i sa-si construiasca obiceiuri de studiu puternice.
Temele la domiciliu, oricat de dificile ar parea si de neplacute, sunt de fapt un lucru bun. Sa inveti intr-un mediu mai relaxant te ajuta sa solidifici toate cunostintele.

Asta nu inseamna ca nu exista probleme cu modul in care copiii, parintii si profesorii abordeaza temele. Un studiu a constatat ca atunci cand studentii de la gimnaziu au facut mai mult de 90 pana la 100 de minute de teme pe zi, scorurile lor de testare au inceput sa scada. Asadar, se recomanda ca tema sa nu depaseasca mai mult de 30 de minute.

In general, temele ar trebui sa fie utilizate ca un instrument care sa completeze ceea ce au invatat copiii in scoala si sa ii ajute sa se dezvolte in afara salii de clasa. Nu ar trebui sa se simta niciodata ca o povara sau sa adauge stres in viata parintilor sau a copiilor.

O modalitate buna de a va gandi la temele de acasa este modul in care va ganditi la medicamente sau suplimente alimentare. Daca luati prea putin, nu vor avea nici un efect. Daca luati prea mult, va pot ucide. Daca luati suma potrivita, veti fi mai bine.

21 martie, 2018 de Aliaj