Este recomandat sa vopsesti parul copilului?

vopsit par fetita

Daca copilul dvs vrea niste dungi de nuante funky in par, puteti fi tentat sa acceptati. Este doar o mica culoare, credeti care ar putea fi ra? Ei bine, in functie de modul in care optati pentru a obtine dungile mentionate, este posibil sa fie nevoie sa va reconsiderati decizia. Am vorbit cu experti pentru a obtine o recomandare cand ar fi sigur sa vopsiti parul copilului.

„Chiar nu cred ca este in siguranta sa vopsesti parul unui copil pana dupa pubertate si, in mod ideal, nu pana la adolescenta lor de varsta – cel putin 16 ani,” sfatuieste Dr. Sejal Shah, MD, chirurg de dermatologie din New York. Copiii tind sa aiba par mult mai fin decat adultii si, din moment ce vopselele pentru par pot fi daunatoare, parul imatur al copilului este mult mai susceptibil de a fi deteriorat. Deoarece parul copiilor trece prin atat de multe schimbari de la nastere pana la pubertate, dr. Shah avertizeaza ca parul si pielea, de altfel, sunt mai sensibile si, prin urmare, sunt mult mai probabil sa experimenteze reactii adverse.

Produsele chimice pot provoca probleme la nivelul parului, scalpului si cailor respiratorii.
Aceste reactii pot fi cauzate de continutul real al produselor pentru par. „Produsele chimice sunt dure si pot deteriora parul”, explica dr. Margarita Lolis, MD, un medic dermatolog certificat. „Amoniacul, peroxidul de hidrogen si o substanta chimica cunoscuta ca parafenilendiamina, utilizata in mod obisnuit in colorarea permanenta a parului, poate provoca reactii foarte proaste”. In plus, aceste substante chimice pot schimba textura parului copilului dvs.

Folosirea unui colorant temporar este cea mai sigura optiune. Daca intentionezi sa faci singur parul copilului tau, Dr. Shah sfatuieste sa se apeleze la culori nepermanente.

12 decembrie, 2018 de Aliaj