Espressorul manual – o alternativa viabila pentru obtinerea aromelor unice?

espressor manual

Poate in trecut cafeaua preparata la ibric era singura varianta plauzibila care putea fi luata in considerare daca nu mergeam la un restaurant sau un magazin in care sa ne achizitionam o cafea.

Acum tehnologia ne propune variante inovative de electrocasnice, special pregatite pentru toate preferintele noastre, fie ele si unice.

Majoritatea oamenilor prefera cafeaua clasica, dar ce ne facem cu cei pretentiosi, care prefera derivate ale acesteia, pe baza de crema? Cand vorbim de capuccino, caffe latte, sau machiato, acestea necesita o intrebuintare ceva mai specifica, iar un espressor manual poate face fata cu brio tuturor cerintelor noastre.

Nu necesita un spatiu mare de depozitare, un control amanuntit, are un meniu intuitiv si poate produce o bautura cu o aroma intensa care sa ne bucure orice moment al zilei. Intrebarea este cum aleg un espressor manual de cafea?

Evident cand vorbim de accesorii indispensabile unei case moderne, trebuie sa fim atenti la anumite specificatii care fac diferenta.

In cazul nostru ne raportam la specificatii tehnice, ce au in vizor consumul, alimentarea, prepararea, capacitatea si intretinerea.

Un prim aspect prin care de deosebeste un espressor manual bun este fara doar si poate presiunea pe care o poate furniza.

Aceasta este caracteristica responsabila cu furnizarea aromei autentice a cafelei si trebuie sa avem grija ca valoarea sa fie cuprinsa intre 9 si 9,5 bari.

Nu in ultimul rand conteaza foarte mult tipul de espressor manual spre care ne orientam.

Specialistii ne recomanda sa alegem modele care au in dotare o maneta directa, care permite pomparea apei calde de la o singura sursa care sa prepare cafeaua adecvat.

Desigur conteaza in egala masura si capacitatea rezervorului care sa furnizeze o cantitate de cafea considerabila la nivel de zi. Daca suntem bautori de cafea constant, atunci ar trebui sa ne intereseze espressoarele manuale care au o capacitate de 2 litri, iar daca consumam maxim 1-2 cafele/zi, atunci o capacitate a sa de doar un litru ar fi de departe suficienta.

Orice dispozitiv electrocasnic insa, la un moment dat prezinta uzura, iar aici trebuie sa avem grija sa existe sisteme integrate care sa ofere longevitate si rezistenta crescuta.

La un espressor manual de cafea trebuie sa avem grija ca acesta sa fie dotat cu o functie anti-calcar care sa permita curatarea pe interior a dispozitivului si ferirea acestuia de depuneri frecvente, care apar odata la trecerea timpului.

In mediul online avem acum posibilitatea sa intram in posesia celor mai bune espressoare manuale de cafea, care se afla la preturi cu adevarat accesibile.

Tot ce ne ramane de facut este sa luam in considerare factorii care ne intereseaza in mod inedit, si sa alegem un model, care de altfel va reprezenta o investitie de succes pentru o bucatarie cu totul si cu totul moderna!

13 mai, 2017 de Aliaj