Detaliile de care tin cont atunci cand imi aleg service-ul pentru reparatia laptopului

service laptopuri cunoscut

Daca domeniul ‘hardware’ nu este unul in care sa excelezi, atunci in momentul in care ti se strica laptopul singura sansa de a-l repune pe picioare este aceea de a apela la profesionalismul unui service autohton. Insa, chiar in clipa in care te-ai decis sa apeleze la ajutorul specialistilor trebuie sa incepi o adevarata campanie de informare, caci ofertele sunt numeroase, au abilitatea de a te induce in eroare, iar serviciile disponibile nu sunt intotdeauna oferite doar de specialisti. Eu iti voi impartasi cateva detalii utile, testate si de mine si de cei care imi sunt apropiati, fiind cat de cat la curent cu domeniul IT.

Cauta un service apropiat de zona in care locuiesti. Nu ti se va parea atat de important in prima instanta, insa vei observa ca traficul intens din Bucuresti poate deveni o adevarata piedica in momentul in care esti pe fuga, iar timpul pe care il mai ai la dispozitie intre finele programului de lucru si ora la care se inchide service-ul este unul mai mult decat limitat. In plus, poti tine mai usor legatura cu persoanele care iti efectueaza reparatiile, avand un asa – zis „control” asupra intregii operatiuni.

Feedback-ul realistic te va ajuta sa iti formezi o opinie generala asupra serviciilor prestate. Nu te lasa ghidat de recenziile pe care service-urile le-au postat pe website-ul lor, caci in mare masura sursa acestora poate fi indoielnica. Informeaza-te de pe forumurile de specialitate, din randul prietenilor tai care au mai avut astfel de experiente sau, pur si simplu, cauta-i numele in mediul online in compania sintagmei „pareri”. Daca acesta este un service laptopuri cunoscut, atunci rezultatele nu vor intarzia sa iti fie listate de catre Google.

Chiar daca nu vrem sa recunoastem, pretul conteaza intr-o proportie decisiva. Fiecare persoana doreste sa obtina cel mai bun pret in momentul in care isi repara laptopul, caci altfel ar merge la o reprezentanta a brandului preferat si si-ar achizitiona altul. Evident, nu trebuie sa alegeti cel mai mic pret existent pe piata de profil, insa nu trebuie sa va lasati indusi in eroare de tarifele nejustificabile pe care le practica anumite service-uri. Cel mai bine ar fi sa consultati grila de preturi a service-ului pentru care doriti sa optati, urmarind a vedea prin comparatie ce preturi are si concurenta.

Singurul aspect gratuit pe care trebuie sa il cauti este analiza incipienta, respectiv diagnosticarea laptopului. Nu, nu trebuie sa te simti obligat sa platesti pentru acest serviciu caci verdictul te poate intoarce din drum, mai ales daca reparatiile sunt unele costisitoare. In acest mod, daca afli gratuit care este problema laptopului poti alege sa il inlocuiesti, iar sa platesti pentru cateva clipe de atentie poate fi un moft nejustificat.

12 aprilie, 2016 de Aliaj