Denisiparea perioadica a puturilor asigura calitatea apei potabile

Executarea forajelor cunoaste o popularitate din ce in ce mai extinsa in randul locuitorilor de case construite la periferia marilor orase, situatie imbucuratoare, tinand cont de faptul ca nu pana de curand, forajele erau asociate zonelor rurale, unde racordarea la apa era un vis indepartat.

Forajele necesita, ca orice alta lucrare executata, actiuni de revenirire asupra calitatii initiale, care odata cu trecerea timpului, estompeaza satisfactia celor care apeleaza la foraje pentru a obtine apa potabila direct de la sursa.

Pentru ca apa potabila obtinuta din puturi si foraje sa isi pastreze calitatea, denisiparile trebuie efectuate cu periodicitate, evitand, tototdata, riscul iminent al ingurgitarii de particule nisipoase.

In sprijinul celor care se confrunta cu o situatie similara celei prezentate anterior, compania Foraje Puturi le propune denisiparea periodica a puturilor de apa, maximizand beneficiile pe care un astfel de foraj le poate avea in cadrul vietii de zi cu zi a unei familii.

Denisiparea puturilor poate fi asociata cu o revizie, scopul acesteia fiind acela de a imbunatati calitatea si performanta lucrarii si, implicit, a apei rezultate prin aceasta. Utilitatea proceselor de denisipari puturi apa face trimiteri progresive si la aspectul legat de bugetul familiei, in sensul in care forajul se remarca prin avatanjul principal de a furniza cantitati impresionante de apa in absenta costurilor.

Principalul avantaj al denisiparilor este sporirea gradului de permeabiliate a ariei care se afla in vecinatatea filtrului, in sensul in care se urmareste ca presiunea apei sa creasca.

In acest sens, procesul de decolmatare reduce semnificativ pierderile de sarcina inregistrate la nivelul filtrului, ceea ce determina o maximizare a razei de capturare a forajului de apa, precum si o optimizare a debitului care urmeaza sa fie pompat in timpul utilizarii efective.

Pe scurt, aria estompata a forajului este largita, ceea ce ii permite debitului iasa la suprafata.

In egala masura, utilitatea serviciilor de denisipare a puturilor se traduce prin atentia acordata calitatii lichidului rezultat.

Cu alte cuvinte, odata cu trecerea timpului, un foraj neutilizat pentru o perioada lunga de timp este predispus la acumuarea de straturi nisipoase sau, din contra, originea innisiparii se reflecta intr-o exploatare intensa a forajului, astfel ca debitul incepe sa fie din ce in ce mai limitat la adancimea initiala a forajului.

Acest lucru se traduce printr-un debit redus si resurse limitate sau inexistente de apa la adancime la care a fost initial executat forajul.

Denisiparea este vitala pentru forajele ale caror debite sunt folosite ca sursa de apa potabila pentru membrii familiei.

Apa rezultata in urma denisiparii este clara, pura si lipsita de impuritati si particule nisipoase, oferind o sursa excelenta de hidratare pentru cei dragi, care pot, astfel, sa se bucure de o calitate superioara in raport cu apa apa imbuteliata din comert, a carei calitate este adesea pusa sub semnul intrebarii.

Mai mult, denisiparea poate scoate la suprafata noi potentiale zone pentru executarea altor foraje, in masura in care specialistii observa indicative ale unor debite in respectivul areal.

Cert este faptul ca denisiparea este o procedura transpusa in termenii unei revizii periodice, a carei scop clar definit este acela de a imbunatati calitatea apei furnizate, destinata cu preponderenta consumului si hidratarii zilnice.

17 decembrie, 2017 de Aliaj