De ce trebuie sa va verificati detectoarele de fum

detector special

Ora de vara s-a incheiat oficial in acest weekend, duminica, 4 noiembrie, la orele 2:00 am. In timp ce telefoanele si computerele dvs. s-au dat automat o ora mai tarziu, va trebui sa verificati cuptoarele, microundele si, cel mai important, detectorii de fum – cel putin conform expertilor in siguranta.

De doua ori pe an ne schimbam ceasurile, de asemenea, servind ca un memento valoros pentru a schimba bateriile in alarmele noastre de incendiu.

Ridicati, rasuciti sau indepartati capacul. (In unele cazuri, intreaga alarma va iesi de pe o baza.)
Inlocuiti bateria cu una noua. Cele mai multe masini folosesc baterii de 9 volti. Inchideti si fixati detectorul in loc.
Apasati butonul de testare pentru a va asigura ca functioneaza. Ar trebui sa auziti un sunet de beep.
De asemenea, tineti cont de data fabricarii stampilate pe dispozitiv. Detectoarele de fum pierd eficacitatea lor dupa 10 ani si necesita inlocuirea doar cu alarmele de monoxid de carbon. Treceti la noile detectoare de fum pentru baterii de litiu si nu va trebui sa va faceti griji cu privire la inlocuirea bateriilor, pana la un deceniu.

Pentru a va mentine casa cat mai sigura posibil, utilizati alarme de fum interconectate, astfel incat atunci cand suna, suna cu totii. Asigurati-va ca aveti instalate alarme de fum in interiorul fiecarui dormitor, in afara fiecarei zone de dormit si la fiecare nivel al casei (inclusiv subsolul), recomanda Asociatia Nationala de Protectie impotriva Incendiilor.

Monitorizarea masurilor de siguranta ale casei dvs. este acum mai importanta ca niciodata. Timpul mediu de scapare a unui incendiu la domiciliu a trecut de la 17 minute la doar trei minute sau mai putin in ultimele decenii, datorita utilizarii crescute a materialelor sintetice in mobilier si constructii de case, conform organizatiei de securitate UL.

14 noiembrie, 2018 de Aliaj