De ce inchiderea usii de la dormitor va poate salva viata

inchide usa dormitorului

Rutina dvs. de noapte poate (si ar trebui) sa includa periajul dintilor, sa va spalati fata si sa intrati in pijamele confortabile, dar informatiile noi arata ca majoritatea oamenilor sar peste un pas foarte important inainte de a urca in pat.

Aproape 60% dintre oameni dorm cu usa dormitorului deschis, potrivit unui studiu recent realizat de organizatia stiintifica in domeniul securitatii. Aceasta alegere simpla ar putea insemna viata sau moarte in cazul unui incendiu in casa, deoarece o usa inchisa poate incetini raspandirea flacarilor, reduce fumul toxic, imbunatateste nivelurile de oxigen si reduce temperaturile.

Odata cu utilizarea intensa a sinteticelor in mobilier si in constructia de case, inchiderea usii ar putea face diferenta atunci cand vine vorba de a iesi in siguranta.

Nu este vorba doar despre lipsa de constientizare. Cei mai multi oameni care dorm cu usa deschisa o fac pentru ca ei cred in mod eronat ca este mai sigur – dar este exact opusul a ceea ce pompierii recomanda. O incapere cu usa deschisa va arde mai repede decat un incapere cu usile inchise.

Incepeti sa va faceti un obicei sa inchideti nu numai usa dormitorului dvs. pe timp de noapte, ci si camerele copiilor dvs. Este, de asemenea, un moment bun pentru a testa detectoarele de fum si monoxid de carbon, pentru a va verifica locuintele pentru posibile pericole de incendiu si pentru a revizui planul de evadare al familiei sau pentru a crea unul daca nu ati facut-o deja. Aceste precautii mici ar putea face diferenta. Aveti grija de dvs si de familia dvs.

21 noiembrie, 2018 de Aliaj