Cum verificam instalatiile electrice din casa?

Masuratoare de tip PRAM in Bucuresti

Aglomeratia, dar si timpul liber foarte putin pe care l-am avut la dispozitie pe timp de vara reprezinta aspectele care ne-au determinat sa neglijam anumite lucruri, printre care si instalatiile care se afla la nivelul propriei noastre locuinte.

Fara doar si poate ca atat in miez de noapte, cat si pentru operatiuni care necesita o foarte mare precizie solicitam intrerupatorul de lumina, fara sa stim ca folosirea acestuia ar putea aduce la un moment dat un risc ridicat de accidentare, mai ales daca ne raportam la diferite conditii meteo sau alti factori perturbatori de ordin fizic sau mecanic.

Dupa cum bine stim, la nivelul panoului electric, dar si la nivelul diferitelor cablaje electrice de mare voltaj se produc fenomene fizice mai mult sau mai putin cunoscute, dar are loc si degajarea unei calduri ce deseori depaseste normalul. Din acest motiv, ar trebui sa efectuam masuratori pram pentru instalatii, astfel incat sa le extindem perioada de viata, sa reducem consumul, sau sa ne ferim de situatii neprevazute precum scurt circuite sau defectarea aproape in totalitate a panoului electric.

Stiai ca o masuratoare pram poate reduce aproape de 0 toate aceste riscuri expuse mai sus? Ba mai mult, se fac masuratori PRAM in Bucuresti pentru toate imobilele care au o anumita vechime, iar impamantarea sau alti factori verificabili nu au mai fost facuti de ceva vreme de catre institutiile incredintate.

Stiati ca in contractul de vanzare-cumparare al casei se solicita o data la 1-3 ani masuratori precise ale instalatiilor electrice, iar daca nu le efectuati riscati pe propria raspundere diferite pericole iminente?

Pentru aceste lucruri este nevoie sa efectuati masuratori pram, care au la baza un aparat ce testeaza chiar si procese ce nu pot fi observate cu ochiul liber, iar in urma tuturor masuratorilor este efectuat un amplu buletin de analiza precum si anumiti indicatori de performanta ce trebuie urmariti.

Am putea efectua masuratori PRAM la un pret competitiv?

Nu numai ca o asemenea investitie intr-o masuratoare de inalta precizie ne-ar putea scadea considerabil toate pericolele de la nivelul propriilor instalatii, dar ar putea determina si o imbunatatire asupra facturilor de consum.

Credeai vreodata ca o verificare PRAM poate intampina abaterile panoului electric? In cazul in care sunteti hotarati sa aveti parte de un panou electric care functioneaza dupa principii exacte, atunci o verificare pram in Bucuresti va fi exact ceea ce aveti nevoie, mai ales ca aceasta se poate solicita atat telefonic, cat si printr-un e-mail, iar un expert o sa va contacteze personal.

31 august, 2017 de Aliaj