Cum se treateaza diabetul

insulina

Simptomele diabetului de tip 1 sunt adesea legate de cantitatea de energie pe care o avem, desi acestea pot varia de la setea crescuta, urinarea frecventa si vederea incetosata pana la schimbarile de dispozitie (inclusiv iritabilitatea), foamea extrema si slabiciunea sau oboseala. Aceste simptome sunt in esenta aceleasi cu cele prezente pentru diabetul zaharat de tip 2, dar Clinica Mayo observa ca debutul lor poate aparea mai rapid la pacientii de tip 1 si poate chiar sa se simta mai agresiv.

Pana in prezent, singura optiune este insulina injectata in organism, de obicei intre trei si patru ori pe zi. Acest lucru se face adesea prin ac, dar exista si optiunea de o pompa de insulina care functioneaza ca un pancreas artificial sau partial. Dispozitivul este atasat de corp (adesea abdomenul) printr-un cateter si permite pacientilor sa administreze unele sau toate nevoile de insulina fara injectii multiple.

De asemenea, este important ca persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sa tina un ochi atent la nivelul glicemiei. Prickele cu degetul sunt metoda traditionala, dar unii pacienti opteaza pentru utilizarea unui dispozitiv de monitorizare a glicemiei, deoarece va verifica continuu nivelurile prin intermediul unui cateter similar cu pompa de insulina si trimiteti actualizari telefonului dvs. fara a fi nevoit sa va prinda constant degetul.

Odata ce cineva este diagnosticat ca prediabetic, este obisnuit ca medicii sa recomande schimbari de stil de viata sanatos ca prima forma de tratament. Fiind fizic activ, pierderea in greutate de aproximativ 5 la 7% [la pacientii supraponderali sau obezi], si a manca o dieta sanatoasa poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2.

Dar daca cineva are deja tip 2, medicul poate sugera injectii cu insulina sau medicamente pe cale orala care pot face organismul mai sensibil la insulina, pot ajuta pancreasul sa elibereze mai multa insulina (cum ar fi insulina secretagogue) sau sa previna depozitarea glucozei in ficat. In timp ce medicatia este adesea necesara, schimbarile agresive ale stilului de viata pot ajuta de asemenea la obtinerea sub control a zaharului din sange, astfel incat unii pacienti sunt in masura sa reduca sau sa scape complet de medicamente.

In timp ce diabetul de tip 1 si de tip 2 are simptome similare, in cele din urma impactul lor asupra organismului este destul de diferit, iar tratamentele pot varia. De aceea este important sa fiti diagnosticati corect, astfel incat sa puteti primi ingrijire care sa se potriveasca bolii si va va reintra pe o cale de a va simti bine.

5 septembrie, 2018 de Aliaj