Cum sa ajuti pe cineva iubit care credeti ca este in pericol

Cum sa ajuti pe cineva iubit care credeti ca este in pericol

Daca observati o schimbare drastica a comportamentului cuiva care include semne de sinucidere, nu ezitati si nu va asumati ca altcineva va interveni. Luarea unui rol activ in verificarea lor ar putea sa le salveze viata.

„Chiar daca instinctele tale trebuie sa evite persoana, pentru ca ti-e teama ca nu stii suficient sau ca ai putea sa jignesti persoana, probabil ca esti singurul care observa si cine va ajunge”, spune Dr. Moutier. „Toata lumea are un rol de jucat in prevenirea sinuciderii.”

Cel mai bun lucru pe care il puteti face daca nu sunteti sigur daca cineva se sinucide este sa incepeti o conversatie cinstita si grijuliu in care sa mai ascultati mai mult decat vorbiti, spune ea. Daca ridicati pe semne ca se simt blocati, fara speranta sau deprimati, nu va imbratisati in jurul subiectului – puteti sa ii intrebati direct daca au ganduri suicidare.

„Asta nu o va face mai rau, nu va planta o samanta Daca ati creat un mediu sigur pentru a avea aceasta conversatie, ei vor simti un sentiment de usurare ca au reusit sa impartaseasca aceasta experienta cu cineva care este nu le judeca „, spune dr. Moutier.

Evitati: Discutiile cu privire la valoarea vietii sau a le minimaliza problemele.
Ce sa faceti: Sa ii informati cat de profund va intereseaza si sa ii incurajati sa solicite tratament de la un terapeut sau de la medicul lor.

Ce sa faci daca crezi ca cineva sufera o trauma

Daca credeti ca cineva este in pericol si are intentia de sinucidere – ei spun ca intentioneaza sa se sinucida si / sau au un plan de apel 112 si nu lasa persoana singura in niciun caz. Indepartati tot ce pot folosi pentru a se rani si a le insoti intr-o camera de urgenta.

22 iunie, 2018 de Aliaj