Cum puteti composta

Compostarea nu numai ca reduce cantitatea de gunoi din depozitele de deseuri, dar imbunatateste si curtea din spate. Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA), „compostul este un material organic care poate fi adaugat in sol pentru a ajuta planta sa creasca”. Asta inseamna produse mai mari, flori mai frumoase si o gradina mai sanatoasa, toate acestea fara un cost suplimentar, ci doar prin utilizarea resturilor si transformarea in „alimente pentru plante”.

De ce ar trebui sa compostati?
Este unul dintre modurile cele mai eficiente de a minimiza cantitatea de gunoi trimisa de familia dvs. la depozitul de deseuri. Aproximativ 30% din ceea ce aruncam sunt reziduurile alimentare si deseurile de curte, spune EPA. Nu numai ca acest lucru reduce gazul de metan, care este un factor major in incalzirea globala, dar compostarea controleaza, de asemenea, mirosul emanat de gunoi. Si cea mai mare plata? Veti fi lasat cu un ingrasamant bogat pe care il puteti folosi in gradina proprie sau puteti dona pentru cauza dvs. preferata.

Cum pot crea un cos de gunoi sau o gramada de compost?
Alegeti un spatiu in aer liber pentru compost – aveti nevoie de cel putin 3 metri patrati de spatiu – si un recipient. Un cos inchis este o alegere buna daca sunteti ingrijorat de felul in care gramada de compost va arata (sau mirosi)! Puteti sa faceti cu usurinta un container, sa comandati unul online sau sa cumparati unul de la magazinul dvs. local de gradinarit.

Ce pot composta?
Puteti adauga aproape orice din bucataria si gradina dvs. – unele materiale organice surprinzatoare includ coji de oua, flori taiate, boabe cafea (si filtre de hartie), ziare vechi, saci de ceai si ceai, par (de la animalele de companie si peria de par proprie, chiar si scobitori.
Trucul este de a urmari cantitati egale de deseuri „verzi” si deseuri „maro” pentru a va mentine compostul sanatos. Deseul „verde” include materie umeda, cum ar fi fructele si legumele, iar deseurile „maro” sunt substanta uscata pot fi obiecte cum ar fi aschii de lemn, frunze uscate sau chiar ziare vechi.

Compostul dvs. necesita, de asemenea, oxigen si umiditate. Fara aer, gramada va incepe sa putrezeasca si sa miroasa. Umiditatea ajuta la ruperea tuturor; presati compostul cu apa din cand in cand, cu exceptia cazului in care resturile dvs. sunt suficient de umede pe cont propriu. Cu amestecul potrivit, compostul dvs. ar trebui sa miroasa precum pamantul.

5 august, 2019 de Aliaj