Concepte gresite despre gazonul sintetic

aceste suprafete cu gazon sintetic imita

O data cu aparitia gazonului sintetic au aparut si controversele in aprecierea calitatii sau performantei acestuia. Una dintre cea mai intalnita critica adusa la adresa gazonului artificial este ca acesta afecteaza performantele sportive. Aceste idei sunt prefigurate in mod eronat de catre cei care nu-si dau seama cu adevarat de calitatea unui teren de sport cu gazon sintetic, mai ales ca gazonului artificial este utilizat in multe ramuri sportive.

De-a lungul anilor, tehnologiile s-au dezvoltat foarte mult, astfel se pot realiza solutii optime de gazon sintetic, atat pentru practicantii sportului amator, cat si al celui de perfomanta. In afara de faptul ca aceste suprafete cu gazon sintetic imita aproape perfect suprafetele naturale, au un mare avantaj de a nu fi perturbate de conditiile meteo; astfel terenurile de sport cu gazon sintetic pot fi folosite pentru o perioada mai indelungata fata de terenurile de sport cu gazon natural, nefiind afectata calitatea activitatii sportive desfasurate pe acesta. Studiile efectuate au demonstrat ca nu sunt create premisele unor accidentari in randul sportivilor ce pot fi puse pe seama terenurilor sintetice; dimpotriva, stabilitatea oferita de gazonul artificial elimina accidentarile cauzate de degradarea terenurilor de sport cu gazon natural, cum ar fi denivelarile, noroiul sau bucati de gazon desprins.

Criticii spun ca materialele utilizate la fabricarea gazonului artificial folosit pentru amenajarea de peluze sau gradini sunt nocive atat pentru mediul inconjurator cat si pentru oamenii care intra in contact direct cu ele. Nu exista dovezi in acest sens, iar studiile facute demonstreaza ca gazonul sintetic nu dauneaza mediului inconjurator si nu este toxic in contact cu pielea omului sau a animalelor de companie. Animalele se adapteaza usor la vederea gazonului sintetic si ajung sa-l indrageasca, fiind un mediu de joaca sigur si curat.

Se presupune ca amenajarea unei case cu gazon sintetic ar duce la scaderea valorii acesteia. Acesta este un mare neadevar, deoarece amenajarea unui gazon artificial este o investitie de valoare; ea se amortizeaza repede, isi mentine aspectul placut pe tot parcursul anului si, spre deosebire de gazonul natural, nu necesita costuri de intretinere. Astfel o peluza amenajata cu gazon sintetic devine un atu in aprecierea unei case.

13 iunie, 2016 de Aliaj