Ce trebuie sa stii despre Alzheimer

alzheimer

Atat de multe femei au aceasta superputere: capacitatea de a pretinde ca nu se intampla absolut nimic si se concentreaza pe toti ceilalti. Dar incercarea de a evita simptomele, in timp ce se roaga ca nu este nimic grav, poate fi periculoasa pentru sanatatea lor – mai ales atunci cand vine vorba de schimbari mentale care ar putea indica boala Alzheimer sau alte forme de dementa.

Ce ar trebui sa faceti in schimb: consultati un medic de indata ce observati semne cognitive indoielnice, deoarece deprecierea memoriei ar putea sa nu fie deloc Alzheimer – ar putea fi o alta problema in intregime. Si chiar daca ceva grav , puteti face mai mult decat credeti si este important sa faceti un salt. Iata cateva indicii care ar trebui sa va determine sa luati masuri.

Eu intotdeauna uit lucruri. Sunt stresata, obosita sau ar trebui sa ma ingrijorez?

Multe probleme legate de memorie sunt zgomote de zi cu zi (nu va ingrijorati!), dar altele ar putea fi un motiv pentru dvs. sa vedeti un medic. Pierderea memoriei poate fi ocazionala, iar acest lucru este normal, mai ales daca aveti un program haotic, insa daca lucrurile se intampla des si cu frecventa, ar trebui sa luati masuri.

Consultati medicul potrivit

Incepeti cu medicul de familie, dar trebuie sa stiti ca multi nu se specializeaza in diagnosticarea si ingrijirea persoanelor cu Alzheimer. Ceea ce cautati este o persoana care isi petrece o mare parte a timpului sau diagnosticand si ingrijindu-le pe persoanele cu deficiente de memorie. Merita sa faceti cateva apeluri suplimentare pentru a va asigura ca sunteti in regula.
Ascunderea simptomelor si trairea in frica de ceea ce pot insemna este de inteles, dar este exact opusul a ceea ce expertii doresc ca oamenii sa faca. Exista avantaje in a gestiona Alzheimer-ul. Iata trei beneficii pe care trebuie sa le luati in considerare:

• Este posibil sa puteti lua medicamente. Optiunile actuale pot ajuta la atenuarea simptomelor pentru cateva luni sau cativa ani. Cu cat astepti mai mult sa afli ce se intampla, cu atat mai putin folositoare ar fi acestea. O clasa de medicamente previne distrugerea unei substante chimice care ajuta celulele nervoase sa comunice intre ele.

• Iti usurezi povara. Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le pOti face pentru oamenii pe care ii iubesti este sa fii diagnosticat inainte ca simptomele sa interfereze cu abilitatea ta de a avea contributii in planificare si inainte de o criza. Aflarea poate fi dificila, dar este un act de iubire.

 

21 februarie, 2018 de Aliaj