Ce animal de companie se potriveste familiei voastrea

Felicitari! Ai decis sa-ti cresti familia si sa primesti un animal de companie. Inainte de a va indrepta catre magazinul de animale de companie (sau, mai bine zis, centrul de adoptie), exista o multime de lucruri de luat in considerare. Si cel mai important lucru pentru a stabili este ce tip de animal vei primi.

Desi nu exista nicio garantie ca un anumit tip de animal este potrivit pentru copilul dvs., este important sa luati in considerare mai intai trasaturile de personalitate ale copilului. Sunt copii activi, copii inteligenti, linistiti sau jucausi? Compunand caracterul copilului tau cu trasaturi similare ale tipului de animal pe care il vei primi, cei doi ar trebui sa se inteleaga destul de bine.

„Pentru a crea o adevarata legatura om-animal, [implinirea] trebuie sa fie reciproca”, spune medicul veterinar Liz Bales. Dar acesta nu este singurul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare ca parinte. Fiecare tip de animal are un cost si angajament diferit si este important sa intelegeti nevoile si speranta de viata a noului dvs. animal de companie. Dupa ce ai ales cel mai bun animal de companie pentru copilul tau, acesta va fi una dintre cele mai implinite si valoroase lectii de viata pe care le vor avea vreodata. Vor invata responsabilitatea, rabdarea, grija si, cel mai important, iubirea.

Pasari

Daca copiii tai cauta un animal cu care sa aiba legatura si sa aiba grija, o pasare ar putea fi  potrivita. Nu sunt neaparat la fel de greu de intretinut precum cainii sau pisicile, dar pasarile au inca personalitati mari si timp de activitate.

„Pasarile sunt creaturi relativ inteligente si au nevoie de stimulare”, spune Bales. Nu numai ca este important sa le hraniti corect, dar sa le oferiti un mediu imbogatit prin intelegerea nevoilor lor, ceea ce poate insemna interactiunea umana, timpul in afara custii, vorbind cu ei si multe altele. De asemenea, pasarile pot trai pana la 20 de ani si mai mult, oferindu-i copilului tau un prieten pe viata.

17 februarie, 2020 de Aliaj