Blues Funeral – un album solo care te va captiva

Blues Funeral

Am ascultat “Blues Funeral” de cateva ori in ultimele zile. E bun, e mult mai bun decat orice altceva facut de Lanegan in ultimii ani, incluzand ultimul album alaturi de Isobel Campbell (“Hawk”, 2010) si colaborarea cu Soulsavers din 2009.

Nicidecum o relicva a anilor de glorie a grunge-ului, ci mai degraba un om care a reusit sa tina pasul cu rockul. Mark Lanegan reprezinta categoria oamenilor adaptabili ce au iesit cu bine (alive and kicking) din nebunia rockului alternativ de la inceputul anilor 90. Are o voce ragusita, inconfundabila ce s-a potrivit de minune cu vocea duioasa si fragila a lui Isobel Campbell (Scottish singer, cellist and composer in the indie and rock genres) pe 3 albume, dintre care unul, Ballad Of The Broken Seas, nominalizat la Mercury Prize in 2006. A mai cantat in QOTSA pentru o vreme (2000-2005) si a colaborat cu Mad Season, Martina Topley-Bird, Melissa Auf Der Maur, Unkle, si multi altii.

“Blues Funeral” este al 7-lea lui album solo si se lanseaza oficial pe 6 februarie. Iata o mostra, cu tot cu clip creepy.

12 iulie, 2017 de Aliaj