Alternative pe care le puteti consuma in loc de lapte

Alternativele pe baza de plante pentru laptele de vaca au fost un lucru des dezbatut, iar beneficiul acestei tendinte este bine definit. Indiferent daca aveti intoleranta la lactoza, suntei vegani sau sunteti alergici la fructe cu coaja lemnoasa, soia sau nuca de cocos, magazinele de din 2019 au cu siguranta ceva care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra. Dar cum ar trebui sa navigati in culoarul non-lactatelor in crestere? Si sunt aceste alternative de lapte mai sanatoase decat laptele de vaca?

Aportul nutritiv

Cand vine vorba de substante nutritive, versiunile disponibile de lapte de nuca, seminte si legume contin cantitati variabile de proteine ​​si fibre (de obicei de la 1 la 4 g fiecare pe servire pe 1 cana), deoarece sunt realizate prin amestecarea ingredientului predominant cu apa . Acestea pot contine in jur de 100 de calorii sau mai putin, in functie de raport.

Consumarea de calorii mai putine poate fi un lucru bun daca sunteti in cautare de cafea glazurata cu lapte de migdale neindulcit toata ziua. Multe dintre aceste alternative costa, de asemenea, mai mult decat laptele de vaca.

Nu va lasati influentati de afirmatiile de marketing la moda pe ambalaje. In functie de marca si de tip, acesti inlocuitori de lapte pot fi surse de alimentare cu zahar adaugat, deci este esential sa verificati etichetele inainte de a schimba o optiune bazata pe produse lactate pentru o planta. Iata tot ce trebuie sa scanati pentru eticheta.

Ce sa cautati in laptele alternativ

• Cel putin 7-8g proteina pe portie

• Cat mai putine ingrediente posibil

• Cuvintele „fara indulcire” si „zahar adaugat de 0g”

• Grasimi saturate limitate (mai ales la cele fabricate cu nuca de cocos sau proteine ​​adaugate)

• Mai putin de 140 mg sodiu per cana

• Fortificarea cu calciu si vitamina D

• Nutrientii pentru care sunteti personal preocupati (cum ar fi omega-3)

Iata ce alternative exista:

  1. Lapte de soia
  2. Lapte de cocos
  3. Lapte de ovaz
  4. Lapte de migdale
  5. Lapte de orez
8 aprilie, 2019 de Aliaj